Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

ΤΡΑΧΑΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

* 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο εμπορίου ή 4μεγάλα σπιτικά φύλλα
* 4 αυγά
* 300-350 ml γάλα
* 120 γρ. τραχανάς
* 450 γρ. σκληρή φέτα χοντροτριμμένη
* 1 κουταλιά γλυκια πάπρικα
* 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο και λίγο για επαλλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τον τραχανά, τη φέτα, την πάπρικα και το λάδι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, στον αέρα στους 190 βαθμούς το πολύ.

Σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνουμε 2 φύλλα, χωρίς να τα τεντώσουμε, με ζάρες γιατί έτσι γίνονται πιο τραγανά. Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με τα άλλα 2 φύλλα χωρίς να τα τεντωσουμε (το ταψί να είναι πιο μικρό από τα φύλλα). Χαράζουμε σε κομμάτια και αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ώσπου να ροδίσει.

Δοκιμάστε τη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου