Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο μπλέντερ
4 φέτες ψωμί μόνο η ψίχα
1 αυγό
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκέψτε το ψωμί σε νερό και στραγγίξτε το πολύ καλά με τα χέρια σας. Σε ένα μπωλ ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί. Σκεπάστε το μπωλ και βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, για να αναδειχτούν όλα τα αρώματα και να δέσουν οι γεύσεις. Πλάστε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπαλίτσες, αλευρώστε τις και τηγανίστε τις σε άφθονο καυτό λάδι.


Tip: - Μην παραλείψετε το ξύδι, γιατί ο συνδυασμός του με το ελαιόλαδο κάνει τα κεφτεδάκια αφράτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου