Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ (6-8 ΑΤΟΜΑ)

4 μεγάλες πατάτες
180 γρ. κονσέρβα τόνο σε λάδι
4 φιλετάκια αντσούγιας
½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι (κατεψυγμένο)
½ φλιτζάνι του τσαγιού αρακά (κατεψυγμένο)
½ φλιτζάνι του τσαγιού καρότο (κατεψυγμένο)
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλάκια του γλυκού κάππαρη
αλάτι - πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
χυμό ενός λεμονιού
½ κουταλάκι πάπρικα σκόνη (προαιρετικά)
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις πατάτες πού καλά και τις βράζετε με τις φλούδες τους, μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Τις στραγγίζετε και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους.

Βράζετε τα κατεψυγμένα λαχανικά σε αλατισμένο νερό για 6΄-7΄. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη και ψιλοκόβετε τις αντσούγιες. Κομματιάζετε τον τόνο με το πιρούνι.

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύετε τις πατάτες, τα λαχανικά, το μαϊντανό, τον τόνο, τις αντσούγιες, το κρεμμύδι και την κάππαρη. Αλατοπιπερώνετε.

Χτυπάτε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, την πάπρικα, το λάδι, το χυμό λεμονιού και το α-λατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε. Τη σερβίρετε παγωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου