Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ

* 15 μέτρια καλαμαράκια
* 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
* 8 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 3/4 της κούπας κρασί άσπρο
* 1 κούπα λάδι (όχι γεμάτη)
* 3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
* 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
* Μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 2 κουταλιές κέτσαπ ή 1 κουταλιά κέτσαπ και 1 κουταλιά πελτέ
* Κόκκινο πιπέρι
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Δύο λεμόνια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε καλά το ρύζι.
2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.
3. Τα κεφάλια, τα πλοκάμια και τα πτερύγια τα αφαιρούμε και τα ψιλοκόβουμε.
4. Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
5. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κεφάλια, τα πτερύγια και τα πλοκάμια, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγει το νερό.
6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, την πιπεριά, το κόκκινο πιπέρι, τo κέτσαπ, τον μαϊντανό.

7. Βάζουμε την γέμιση σε ένα σουρωτήρι, γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στο ταψί.
8. Στο ζουμί που έχει μείνει ρίχνουμε το κρασί και το λεμόνι και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.
9. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου