Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΩΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
450 γρ. θαλασσινά (κατεψ.)
450 ΓΡ. ζωμός ψαριού
450 ΓΡ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. καβουρόψιχα (κονσέρβα)
1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσ. μαϊντανός
180 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. γούστερ σος
αλάτι
1 κ.γ. ταμπάσκο
300 γρ. φρεσκοτριμμέυο τυρίέμενταλ
1
Βάζουμε τα θαλασσινά σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού και τα μαγειρεύουμε. Τα αφήνουμε κάπου ζεστά. Ζεσταίνουμε το ζουμί με την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμετην καβουρόψιχα.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Ζεσταίνουμε αλεύρι σε λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε κρεμμύδια και μαϊντανό, και μετά ανακατεύουμε την κρέμα με το ζωμό ψαριού.
3
Νοστιμίζουμε με γούστερ σος, αλάτι και ταμπάσκο. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μετά προσθέτουμε την καβου-ρόψιχα και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε τα θαλασσινά σε ένα πυρέξ, μοιράζουμε από πάνω τη σάλτσα και το τυρί και ψήνουμε στους 230 "0 για 10 λεπτά.
5
Σερβίρεται ζεστό με ψημένη μπαγκέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου