Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ



• 2 κιλά χοιρινή τηγανιά
• 3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί)
• 1 κρεμμύδι
• 5 ατομικά χωριάτικα ψωμάκια
• ½ κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
• 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 1 λεμόνι
• Λάδι
• Ρίγανη
• Πιπέρι
• Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος και τα βάζετε να βράσουν 45 λεπτά περίπου μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι σε νερό τόσο όσο να καλύπτει την τηγανιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Αφού τραβήξει το πολύ νερό, στραγγίζετε την τηγανιά και την ρίχνετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει καλά. Το νερό από το βράσιμο το φυλάτε για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα. Αφού ροδίσει η τηγανιά, ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, όλα ψιλοκομμένα για 5 λεπτά. Τέλος, ρίχνετε τη μουστάρδα και σβήνετε με κρασί και ζωμό από το βράσιμο της τηγανιάς. Παίρνετε τα ψωμάκια και κόβετε το πάνω μέρος δημιουργώντας καπάκι. Βγάζετε την ψίχα ώστε να γίνει σαν σκεύος. Σε ένα μικρό σκεύος ανακατεύετε λίγο λάδι με 1 λεμόνι και ρίγανη. Με το μίγμα αλείφετε το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος του ψωμιού. Γεμίζετε τα ψωμάκια με την τηγανιά και από πάνω ρίχνετε το κεφαλοτύρι. Κλείνετε με τα καπάκια τα ψωμιά βάζοντας από πάνω λίγο κεφαλοτύρι και τα βάζετε στον φούρνο να λιώσει το κεφαλοτύρι και να ροδίσει το ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου