Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ




ΥΛΙΚΑ

# 1/4 κούπας λάδι

# 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

# 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

# 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

# 1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο

# 1 κούπα φακές

# 1 2/3 κούπας ζωμό λαχανικών

# 1/2 κουταλάκι ρίγανη

# 1/4 κουταλάκι δεντρολίβανο

# 1 κουταλάκι αλάτι

# 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

# 400 γρ. κοχυλάκια

# 1/2 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Ατομα: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, επάνω σε μέτρια φωτιά και σωτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο, ώσπου να μαραθούν. Προσθέστε τις φακές και το ζωμό, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράστε 30' - 35', ώσπου να βράσουν οι φακές και να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, βράστε τα κοχυλάκια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι. Στραγγίστε, αδειάστε τα σε ζεστή πιατέλα, περιχύστε με τη ζεστή σάλτσα και πασπαλίστε τα με το φρέσκο κρμμυδάκι. Σερβίρετέ τα αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου