Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


Υλικά:
• 250 γρ. μαργαρίνη
• 3 αυγά
• 300γρ. ζάχαρη άχνη
• 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα
• 150 ml κονιάκ.
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο
• 1 βανίλια
• 2 φλιτζάνια του καφέ καρύδια χοντροκομμένα
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα (ψίχα ) κοπανισμένα
• ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σας σε μικρά κομμάτια και τα βρέχετε με το κονιάκ.
Χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτετε τα αυγά το κακάο και τη βανίλια.
Στο τέλος ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια.
Τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί,
ρίχνετε μέσα το μείγμα κι τυλίγετε σε ρολό.
Τη βάζετε στην κατάψυξη 5 - 6 ώρες και κατόπίν,
προτού σερβίρετε, πασπαλίζετε με ασπρισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη.
Σερβίρετε τον κορμό κομμένο σε ροδέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου