Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ




ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 γιαούρτι στραγγιστό 0%
2 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
φλούδες από τρία πορτοκάλια
λίγες σταγόνες χυμό από τα πορτοκάλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε όλα τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται.
- Μέσα στο μείγμα θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας το φύλλο κρούστας και το ενσωματώνουμε στο μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι το γλυκό να ροδίσει από πάνω.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Μόλις κρυώσει το γλυκό περιχύνουμε με το σιρόπι.
Ένα πανεύκολο γλυκό και απίστευτα νόστιμο!!!
Δοκιμάστε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου