Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ


ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
5 μικρές κομμένες πατάτες
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομματάκια
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλαράκια σέλινο
3 κουταλιές της σούπας κριθαράκι
αλάτι/πιπέρι
νερό όσο χρειαστεί
χυμό από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα κατσαρολάκι βάζετε λίγο νερό να βράσει, προσθέτετε το ταχίνι, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν.

Σουρώνετε το ταχίνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε μιάμιση κανάτα νερό, όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και αφήνετε να βράσουν για περίπου 45 λεπτά.

Αποσύρετε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα βάζετε σ’ ένα μπολ. Τα περνάτε από μύλο των λαχανικών, τα κάνετε πουρέ και τα ξαναδειάζετε στην κατσαρόλα.

Την τοποθετείτε πάλι στη φωτιά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ της ντομάτας, αφήνετε να πάρουν μια βράση και προσθέτετε το κριθαράκι. Ανακατεύετε.

Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι το σερβίρετε στα πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου