Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
• 600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα σε κομματάκια
• 1 1/2 κούπα πολτοποιημένα ντοματάκια κονσέρβας
• 2 κουταλιές κέτσαπ
• 1/4 κούπας λάδι
• 600 γρ. πιπεριές χρωματιστές σε λωρίδες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
• 1/2 κιλό χυλοπίτες
• 1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι γλυκό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, στο μισό λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα και την κέτσαπ. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, σωτάρουμε τα λουκάνικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν κρατάμε το λίπος τους. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και σιγοβράζουμε, μέχρι να ψηθεί και η ντομάτα. Βράζουμε τις χυλοπίτες με το άλλο μισό από το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, ώσπου να φουσκώσουν. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με κεφαλοτύρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου