Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

ΥΛΙΚΑ ( 4 ΑΤΟΜΑ )

1 κιλό μοσχάρι (κιλότο) κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές τσαγιού σπόροι caraway seed (αγριοκύμινο στα μπαχαρικά)
1 κουταλιάς σούπας μέλι
4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 κιλό κόκκινο λάχανο κομμένο σε λωρίδες
2 πράσινα μήλα κομμένα με τη φλούδα, σε λωρίδες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένο κατά μήκος στα 2 εκ.
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το ζωμό κότας, το κρασί, τα κρεμμυδάκια και μία κουταλιά σούπας σπόρους ca-raway σε μια κατσαρόλα. Τα βράζετε μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών στο μισό.

Βάζετε τις λωρίδες του μοσχοριού σε ένα μπολ και τις περιχύνετε με το ζωμό που βράσατε.

Αναμειγνύετε το μελί με το χυμό του λεμονιού. Αναμειγνύετε το λάχανο με τα μήλα σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το μείγμα

Ζεσταίνετε το μισό ηλιέλαιο σε ένα wοκ ή σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις λωρίδες του μοσχαριού.Τις γυρίζετε για να ροδίσουν και να ψηθούν σε βάθος. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις κρατάτε ζεστές.

Ρίχνετε στο τηγάνι και το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σοτάρετε το λάχανο και τα μήλα. Προ-σθέτετε και τις λωρίδες του μοσχαριου και τις ανακατεύετε μαζί με τΑ λαχανικά.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Συνοδεύετε με νουντλς ή ρύζι ατμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου