Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

► 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
► 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
► 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
► 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
► 1-3 κουτ. γλυκού χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο
► 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
► 11/2 φλιτζ. χοντρό πλιγούρι
► 1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

► 2-2 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
► 1-2 κουτ. γλυκού πάστα καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)
► Αλάτι, όσο θέλετε
► 1/2 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φετάκια
► 1/4-1/2 φλιτζ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
► 1/4 φλιτζ. μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις κομμένες πιπεριές και σοτάρετε άλλα 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Κρατήστε λίγες πιπεριές για να στολίσετε. Προσθέστε το μπούκοβο και το σκόρδο και ανακατέψτε.
Προσθέστε το πλιγούρι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, και αδειάστε το κρασί στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, προσθέστε 2 φλιτζ. ζωμό και την πάστα πιπεριάς, αν τη χρησιμοποιείτε. Ανακατέψτε.
Αλατίστε και προσθέστε τα αμύγδαλα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει άλλα 8 λεπτά. Αν σας φαίνεται στεγνό, προσθέστε λίγο ζωμό. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.
Βγάλτε το πλιγούρι από τη φωτιά, σκεπαστέ με πετσέτα βάζοντας από πάνω το καπάκι και αφήστε 10 λεπτά, να τραβήξει. Ξεσκέπαστε, αφρατέψτε το πλιγούρι με το πιρούνι, προσθέστε το κουκουνάρι και ανακατέψτε. Στο σερβίρισμα πασπαλίστε κάθε πιάτο με μαϊντανό ή κόλιανδρο, και τις πιπεριές που κρατήσατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου