Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

ΓΟΠΕΣ ΣΑΒΟΡΙ

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)
1 κιλό γόπες μεγάλες ( εναλλακτικά σαβρίδια, κολιοί)
2 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζανι τσ. ξύδι δυνατό
1 φλιτζάνι τσ. αλεύρι σκληρό
αλάτι
1 κλαδί δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζετε τις γόπες από τα εντόσθια και τα λέπια, τις αλατίζετε και τις αφήνετε λίγο να τις «πιάσει» το αλάτι και να στραγγίσουν.
2. Τις αλευρώνετε ελαφρά, τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
3. Τις βάζετε σε ένα μπολ στο οποίο έχετε στρώσει διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήνετε το τηγανιτό ελαιόλαδο να κατεβάσει την θερμοκρασία του και το σουρώνετε. Το ξαναβάζετε στο τηγάνι και το ζεσταίνετε ελαφρά .
4. Ρίχνετε το ξύδι, το δενδρολίβανο και1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύετε λίγη ώρα μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα και έπειτα περιχύνετε το μείγμα πάνω στις γόπες.
5. Τις σκεπάζετε με ένα καπάκι και τις αφήνετε για 3 ώρες να τις πιάσει το ξύδι και το δενδρολίβανο. Σερβίρετε τις γόπες σε θερμοκρασία δωματίου. Με τον τρόπο αυτό τα ψάρια μπορούν να διατηρηθούν για τουλάχιστον 5-6 ημέρες εκτός ψυγείου.

1 σχόλιο:

  1. πολυ ωραιο και μεσογειακο φαγακι δεν το εχω κανει αλλα θα το κανω σιγουρο γιατι μου φαινεται πολυ νοστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή