Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
2 ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκιες τομάτες
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μαύρες ελιές
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
150 ml ζωμός λαχανικών
100 ml λευκό κρασί
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι πιπερόριζα (σκόνη)
αλάτι & πιπέρι

EKTΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να σωθεί το υγρό του. Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό των λαχανικών.

Προσθέτουμε την πιπερόριζα, αλάτι, τη δάφνη και βράζουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του. Λίγο πριν τελειώσει, κόβουμε τις τομάτες σε τέσσερα κομμάτια και τις προσθέτουμε στο φαγητό. Ζεματάμε τις ελιές σε λίγο νερό για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο φαγητό ένα τέταρτο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με σαλάτα λάχανο, αφού το πασπαλίσουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου