Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. πένες
• 1 μικρό κρεμμύδι
• 4 κ.σ. λάδι
• 100 γρ. πικάντικα χωριάτικα λουκανικάκια
• 1 κλωναράκι βασιλικό
• 600 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
• 2 κ.γ. ζάχαρη
• 4 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
• Αλάτι
• Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόψτε τα λουκανικάκια σε λεπτές ροδέλες. Τρίψτε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το βασιλικό.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέστε τα λουκάνικα, ανακατέψτε 1-2 φορές και ρίξτε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Βράστε τη σάλτσα για 7-8' σε χαμηλή φωτιά.
3. Στο μεταξύ βράστε τα πενάκια al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
4. Βάλτε τα σε μια πιατέλα, ρίξτε τη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το τριμμένο πεκορίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου